Veteranendag 2013

 Na twee jaar afwezigheid omdat de activiteit in het kader van de corona-maatregelen moest worden geschrapt,komt er 15 juni opnieuw een veteranendag in de gemeente Berkelland.

Dat zal op de bewuste woensdag opnieuw op kazernecomplex Kamp Holterhoek gebeuren, zo meldt secretaris Bart Klootwijk van Veteranenplatform Berkelland.

Helemaal zonder ceremonieel hebben de veteranen niet gezeten: vorig jaar lukte het om met gemeente, muziekvereniging Volharding en 't Timpke het uitgestelde vrijheidsconcert door de Johan Willem Frisokapel alsnog te laten plaatsvinden.

En nu is er dus ook weer ‘gewoon’ een veteranendag voor de gemeente Berkelland.

In Berkelland woonachtige veteranen hebben - voor zover ‘in beeld’ bij het Veteranenplatform Berkelland - inmiddels een uitnodiging ontvangen.

Officieel kunnen veteranen zich tot 6 juni opgeven om er op 15 juni op Kamp Holterhoek bij te kunnen zijn.

Traditie: Indisch buffet

De veteranendag draait vooral om elkaar ontmoeten, bijpraten, stilstaan bij verloren kameraden, maar ook genieten van het traditionele Indisch buffet dat deze dag wordt klaargemaakt.

 

Bij voldoende deelname hoopt het Veteranenplatform Berkelland  nog een bustrip te maken naar de Nationale Taptoe in AHOY in Rotterdam.

Dit jaar is die op 9, 10 en 11 september, met op de eerste dag een speciale veteranenontvangst. 

 

In oktober staat later dit jaar nog de Sunset March in Nijmegen op het programma: de dagelijkse wandeling na zonsondergang over de nieuwe Waalbrug ter herinnering aan de 48 Amerikaanse militairen die sneuvelden tijdens de oversteek van de Waal in het kader van Operatie Market Garden.

Ook hiervoor zal een bus worden ingezet, als zich voldoende geïnteresseerden opgeven.

Bron: Tubantia Peter Zandee 01-06-22, 

Direct hulp nodig?

Het Centraal Aanmeldpunt van het Veteraneninstituut is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar!

Bel 088-334 00 00

of stuur een e-mail naar:

info@veteranenloket.nl