Veteranendag 2013

Ons bezoek aan Nederlands Militair Museum in Soesterberg.

Vrijdag 22 mei om 10.00 uur aantreden bij ons stamcafé Prinsen in Haarlo.

We waren met 28 personen w.o. 7 vrouwen en 5 meereizende burgers [oud-militairen geen veteraan zijnde].

Iets voor twaalven kwamen we aan bij het imponerende museumgebouw, dat overigens goed beschermd werd ,een Leopard tank dekte de ingang goed af en voor overvliegende vliegtuigen met kwade bedoelingen stond een complete patriot raket lanceer inrichting opgesteld, veiliger bestaat gewoon niet.

Onze reisleider had verteld dat ieder op eigen gelegenheid,naar interesse, mobiliteit en leergierigheid het museum kon bezoeken.

Er was niks te veel gezegd, nog nooit zo,n geweldig spektakel en voor onze vets ook nog gratis te bezoeken evenement gezien.

Voor de technisch geïnteresseerden stond er een keur van oud leger en marine  [luchtmacht] materiaal opgesteld. Voor de vermoeiden onder ons waren er overal plekken waar je een film, fototentoonstelling  kon bekijken.

Er was te veel om alles te zien binnen een halve dag, de NMM vraagt om een herhalingsbezoek. Het wordt ook nog verder uitgebreid, dus alle reden om op herhaling te komen.

Er is een restaurant om een bescheiden maaltijd voor een eveneens bescheiden prijsje te nuttigen, het ligt mooi centraal in het land, vlak bij de autoweg, HET  uitje ook voor opa met kinderen of kleinkinderen.

Klik en kijk vast op: www.nmm.nl/

.

Direct hulp nodig?

Het Centraal Aanmeldpunt van het Veteraneninstituut is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar!

Bel 088-334 00 00

of stuur een e-mail naar:

info@veteranenloket.nl