Veteranendag 2013

Kwam als lichting 60-1 op in de Elias Beekmankazerne in bio-vakantieoord Ede-Wageningen, zo werd het tenminste in de soldatentrein afgekondigd. Uiteindelijk belandde ik bij het 6de Infanterie bataljon Oranje Gelderland in Sorong Nederlands-Nieuw Guinea.

Na mijn diensttijd kwam ik uiteindelijk in Neede te wonen om daar het kruideniersvak uit te oefenen, mijn moeder vroeg mij bij mijn vertrek wil je die medalje[NNG Bronzenkruis} nog meenemen of zal ik het maar weggooien, och zei ik laat het het maar meenemen. Nu loop ik er bij elke gelegenheid mee te pronken.

Ik bedoel te zeggen als je jong bent interesseert je die veteranenstatus totaal niet, er was ook niets voor ons, we kwamen niet bij elkaar of wat dan ook.

Op vakantie in Frankrijk zag ik op Quatorze juillet 14 juli [hun nationale feestdag] dat mannen van jong tot oud bij elkaar kwamen sommigen in uniform maar de meesten gewoon in hun burgerkloffie, Ik vroeg wat betekent dit waarom komen jullie hier bij elkaar, elkaar op de schouders slaan, duidelijk kameraden. Het waren veteranen, opeens kreeg ik een gevoel van afgunst,van spijt waarom is dat bij ons niet zo, waarom hebben wij niet die warmte van kameraden onder elkaar, waarom kom je er pas per ongeluk achter dat een buurman ook jouw collega veteraan is.

Daarom kameraden heb ik het initiatief genomen om onze stichting op te richten. Daarom is het ook zo goed dat Paul van der Stelt nu een aanzet geeft om tot een eigen site te komen. Een site voor ons en door ons.

Direct hulp nodig?

Het Centraal Aanmeldpunt van het Veteraneninstituut is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar!

Bel 088-334 00 00

of stuur een e-mail naar:

info@veteranenloket.nl