Veteranendag 2013

TERUG UIT NIEUW GUINEA

Rietmolen

De Needse militair Bertus Middelhuis wonende aan de Haaksbergse weg te Rietmolen is een van de 39 militairen die op de terugreis naar het vaderland een  gedwongen verblijf moesten meemaken in Alaska.

Het K.L.M. vliegtuig kreeg onderweg motorstoring, streek neer op het vliegveld van Anchorage en toen bleek dat de motor niet hersteld maar door een nieuwe vervangen moest worden.

Voor de jongens was dat een grote teleurstelling, niet alleen maar ook een grote moeilijkheid, want zij kwamen zo in hun zomerse kostuums, uit het tropische Nieuw Gunea terecht in het poolgebied waar een temperatuur heerste van 17 graden onder nul.

Geen wonder dat Bertus Middelhuis besloot nieuwe warme kleren aan te schaffen.

Nadat hij reeds vorige week dinsdag thuis was verwacht arriveerde Middelhuis zaterdagmiddag pas in de ouderlijke woning die door de buren feestelijk was versierd.

’s Avonds kwam hier ook Amacitia om medelid trompettist Bertus Middelhuis te verwelkomen, waarbij de voorzitter een welgemeend begroetingswoord sprak

Naschrift van de schrijver:    Dat Bertus warme kleren wilde aanschaffen dat wilde iedereen wel maar ze hadden geen geld te makken. Dus bleef het bij een besluit, en bleef het koud zodat ze voornamelijk binnen zaten om niet te bevriezen.

Direct hulp nodig?

Het Centraal Aanmeldpunt van het Veteraneninstituut is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar!

Bel 088-334 00 00

of stuur een e-mail naar:

info@veteranenloket.nl