Veteranendag 2013

16-11-2014

EIBERGEN / REKKEN - Destijds kreeg hij bij zijn afzwaaien op de marinierskazerne in Doorn slechts zijn achterstallige soldij en zijn inmiddels door schimmel aangetaste blauwe uniform. Bijna 55 jaar later werd dit goedgemaakt.

Rekkenaar Sjors Breustedt (76) diende van juni 1958 tot december 1959 in Nieuw-Guinea. Hij is een van de veteranen uit Eibergen, Rekken en Beltrum wier verhalen zijn opgenomen in het boek 'Piepers uit blik of saté rat'.

Herinneringskruis
Zondagmiddag werd het boek gepresenteerd bij landhotel De Greune Weide. Bij het optekenen van Sjors Breustedts herinneringen werd duidelijk dat de Rekkenaar nooit het Herinneringskruis Nieuw-Guinea uitgereikt had gekregen terwijl hij daar zonder meer voor in aanmerking kwam. Uiteindelijk wist Hendrik Kuiper van de Stichting Veteranenplatform Berkelland ambtelijk 'vlot te trekken' dat de medaille met bijbehorende oorkonde alsnog beschikbaar kwam. Luitenant-kolonel Pieter Brouwer, in actieve dienst op Kamp Holterhoek maar daarnaast door uitzending naar Joegoslavië zelf ook veteraan, reikte de onderscheiding uit.

Direct hulp nodig?

Het Centraal Aanmeldpunt van het Veteraneninstituut is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar!

Bel 088-334 00 00

of stuur een e-mail naar:

info@veteranenloket.nl